Interfon (domofon) video și audio

Domofon video și audio.

Interfon (aceasta cel mai des semnifică un sistem de interfon) – un sistem electronic format din dispozitive care transmit un semnal de la unitatea de apel la interfon.

Sistem de interfon este un tip de sisteme de restricție a accesului. Poate fi echipat cu dispozitive de blocare automată (DBL) atât de tip electromecanic, cât și electronic. Prin metoda de transmitere a comunicației: prin fir sau prin semnal radio.

Cele mai sofisticate interfoane din punct de vedere al echipamentelor servesc la asigurarea siguranței rezidenților și a siguranței proprietății acestora și sunt instalate la intrările blocurilor de locuințe.

Tipuri de interfoane.

Interfoane cu un singur abonat.

Interfoane cu un singur abonat pentru un apartament, casă privată, companie, firmă.

Interfoane cu mai mulți abonați

Interfoanele cu mai mulți abonați sunt instalate cel mai adesea la intrările clădirilor cu mai multe etaje și apartamente.

Interfoanele cu mai mulți abonați sunt subdivizate conform principiului de adresare în coordonate-matrice și digitale. Cele mai răspândite sunt interfoanele cu matrice de coordonate.

 

Interfoane audio

Interfoane audio (un receptor audio ce este similar cu un telefon obișnuit și o minicentrală telefonică automată (microfon, difuzor, butoane) cu funcții reduse, de exemplu, nu puteți suna dintr-un apartament în alt apartament formând numărul acestuia, un difuzor fără un receptor lângă intrare) sunt incomode pentru că nu se vede, cine este de cealaltă parte a ușii și conversația nu este înregistrată, se întâmplă ca oamenii să aibă voci similare etc., persoanele surde nu pot folosi interfonul audio.

Interfoane video

Interfoanele video (asemănătoare unui videotelefon) sunt echipate cu o cameră video și transmit sunetul și imaginea, unele modele permit înregistrarea automată a fotografiilor, video și audio celor care au apăsat butoanele interfonului. Puteți alege din multitudinea de modele cu ecrane alb-negru sau color.

Interfoane IP

  • Interfoane IP – transmit semnalul prin Internet, pot folosi SIP, Wi-Fi, gateway VoIP-GSM, ecrane tactile pentru Android.